Current affairs 2020   ,15 Static GK based Questions : Static GK is an important part of Current Affairs Section of Banking and Insurance Exam. Thank’s for coming our website ,in our website there are different types of sections like {Current Affairs, Reasoning ,General Knowledge (GK) Videos in that we also shared different types of Questions set or many more in our website {WWW.Currentaffairs2020.com}.

Topic: Miscellaneous  .

Number of Questions: 15

Q 1 :- Name the winner of Canadian GP 2018
Answer:- Sebastian Vettel .

Q 2 :- The Khirganga National Park is situated in ______________
Answer:- Himachal Pradesh.

Khirganga National Park,15 Static GK based questions ,current affairs 2020 .

Khirganga National Park ,current affairs 2020 .

Q 3 :- Mopa Airport is located in the state of____________
Answer:- Goa.

Q 4 :- The United Nations Education Scientific & Cultural Organisation (UNESCO) is based in__________
Answer:- Paris, France.

Q 5 :- The Raichur Super Thermal Power Station is based in which state?
Answer:- Karnataka .

Raichur Super Thermal Power Station, Current Affairs 2020 .

Raichur Super Thermal Power Station, Current Affairs 2020 .

Q 6 :- The Satindra Mohan Dev Stadium is situated in which Indian state?
Answer:- Assam .

Explanation: Silchar, Assam

Q 7 :- The European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) is located at_____________
Answer:- London, United Kingdom.

Q 8 :-The Koyana Wild Life Sanctuary is located in_________
Answer:- Maharashtra.

Q 9 :- Who is the Chief Minister of Meghalaya?
Answer:- Conrad Sangma.

Conrad Sangma,15 Static GK Based Questions,Current Affairs 2020.

Conrad Sangma,15 Static GK Based Questions,Current Affairs 2020.

Q 10 :- Bucharest is the capital of ____________
Answer:- Romania.

Romania,15 static gk based       questions ,Current Affairs 2020.

Romania,15 static gk based questions ,Current Affairs 2020.

Q 11 :- Baby Rani Maurya is the incumbent Governor of which state?
Answer:- Uttarakhand .

Q 12 :- The Nizam Sagar Dam is located in which state?
Answer:- Telangana.

Nizam Sagar Dam, 15 Static GK Based Questions,Current Affairs 2020.

Nizam Sagar Dam, 15 Static GK Based Questions,Current Affairs 2020.

Q 13 :- Where is the headquarter of India Post Payments Bank LTD located?
Answer:- New Delhi.

Q 14 :- What is the currency of Uzbekistan?
Answer:- Som .

som currency, 15 Static GK Based Questions, Current Affairs 2020 .

som currency, 15 Static GK Based Questions, Current Affairs 2020 .

Q 15 :- Bhagalpur is a city in Bihar. It is based along the banks of the River ____________
Answer:- Ganga .

Thanks’ for coming our website & reading our contain, Stay with Currentaffairs2020.com for more contain, in our website there are different types of sections like {Current Affairs, Reasoning ,General Knowledge (GK) Videos in that we also shared different types of Questions set or many more in our website ,our website gives you many knowledge for your career ,Always stay with Currentaffairs2020.com

Currentaffairs2020 a leading Job site for seek employment opportunities in both Private and Government sectors in India. Currentaffairs2020 has helped more  candidates to get their first job in leading companies across India.

Our team {Currentaffairs2020} work daily for finding daily new  questions for your preparations, In addition to providing industry leading recruitment updates, we also provide the best learning platform to clear any competitive exams conducted across India.


1 Comment

Pooja · September 12, 2019 at 11:12 pm

its helpfull and in this website i gain my knowledge , it is best platform for learning

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »