Current affairs 2020   ,20 Static GK based Questions : Static GK is an important part of Current Affairs Section of Banking and Insurance Exam. Thank’s for coming our website ,in our website there are different types of sections like {Current Affairs, Reasoning ,General Knowledge (GK) Videos in that we also shared different types of Questions set or many more in our website .

Topic: Miscellaneous

Number of Questions: 20

20 Static GK based Questions

  1. The Malai Mahadeshwara Wild Life Sanctuary is situated in which state?
    Answer:-Karnataka.
    20 Static GK based Questions,Currentaffairs2020.com,Current affairs 2020 .

    20 Static GK based Questions,Currentaffairs2020.com,Current affairs 2020 .

  2. Ngultrum is the basic monetary unit of which country?
    Answer:-Bhutan.
    Bhutanese Ngultrum,Bhutan currency,Currentaffairs2020.com,Current affairs 2020 .

    Bhutanese Ngultrum,Bhutan currency,Currentaffairs2020.com,Current affairs 2020 .


    Explanation: Capital: Thimphu .
  3. Riga is the capital of which country?
    Answer:-Latvia.
    riga is the capital of which country,Currentaffairs2020.com, Current affairs 2020 .

    riga is the capital of which country,Currentaffairs2020.com, Current affairs 2020 .

  4. The Administrator of Chandigarh is_____________
    Answer:-V.P. Singh Badnore .
  5. The Sikka Thermal Power Station is located in the state of_________
    Answer:-Gujarat.
  6. The World Wide Fund for Nature (WWF) is located at___________
    Answer:-Gland, Switzerland.
  7. Pandoh Dam is located in which state?
    Answer:-Himachal Pradesh.
    Pandoh Dam, 20 Static GK based Questions, Currentaffairs2020.com, Current Affairs 2020 .

    Pandoh Dam, 20 Static GK based Questions, Currentaffairs2020.com, Current Affairs 2020 .


    Explanation: Built across Beas River  .
  8. Who is the Minister of State in the Ministry of Tourism?
    Answer:- Alphons Kannanthanam.
  9. Shri Biplab Kumar Deb is the 10th Chief Minister of which North Eastern state?
    Answer:-Tripura.
    Explanation: Governor: Shri Kaptan Singh Solanki.
  10. World Ozone Day is an annual event observed worldwide on_______________
    Answer:-September 16.
    World Ozone Day,20 Static GK based Questions,Currentaffairs2020.com, Current Affairs 2020 .

    World Ozone Day,20 Static GK based Questions,Currentaffairs2020.com, Current Affairs 2020 .

  11. The G. M. C. Balayogi Athletic Stadium is located in which city?
    Answer:-Hyderabad.
  12. Name the Head of the UN Women.
    Answer:- Phumzile Mlambo-Ngcuka.
  13. Name the winner of the British GP 2018
    Answer:-Sebastian Vettel.
  14. The Governor of Arunachal Pradesh is____________
    Answer:-B. D. Mishra.
  15. Who is the head of the Insurance Regulatory and Development Authority of India (IRDAI)?
    Answer:-Subhash Chandra Khuntia.
  16. Majuli national parks is located in which state ?
    Answer:-Assam.
  17. Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB) is headquartered at _________
    Answer:-Beijing, China.
    20 Static GK based Questions, Currentaffairs2020.com, Current Affairs 2020 .

    20 Static GK based Questions, Currentaffairs2020.com, Current Affairs 2020 .

  18. What is the constituency of the Minister of Drinking Water & Sanitation?
    Answer:-Jhansi, Uttar Pradesh
    Explanation: Minister of Drinking Water & Sanitation: Sushri Uma Bharati.
  19. V.O.Chidambaranar Port is situated in which state?
    Answer:-Tamil Nadu.
    Explanation: V.O.Chidambaranar Port was formerly known as Tuticorin Port.
  20. Kushok Bakula Rimpochhe Airport is in which place of India ?
    Answer:- Ladakh . 

Thanks’ for coming our website & reading our contain, Stay with Currentaffairs2020.com for more contain, in our website there are different types of sections like {Current Affairs, Reasoning ,General Knowledge (GK) Videos in that we also shared different types of Questions set or many more in our website ,our website gives you many knowledge for your career ,Always stay with Currentaffairs2020.com

Currentaffairs2020 a leading Job site for seek employment opportunities in both Private and Government sectors in India. Currentaffairs2020 has helped more  candidates to get their first job in leading companies across India.

Our team {Currentaffairs2020} work daily for finding daily new  questions for your preparations, In addition to providing industry leading recruitment updates, we also provide the best learning platform to clear any competitive exams conducted across India.


0 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »