50 Static Gk Questions For Competitive Exam

50 Static Gk Questions For Competitive Exam:- Start’s

Dear reader’s, we (Current Affairs 2020) share,50 Static Gk Questions For Competitive Exam in Hindi & English ,in this post there are 50 question of general knowledge . If it’s helpful for you so please comment & also share this post .

Common General Knowledge QuestionsFor Competitive Exam 2020 .

  1. The Chamera Dam is in which state?
    Answer:- Himachal Pradesh
  2. Name the Chief Minister of Manipur.
    Answer:-N. Biren Singh.
  3. What is the currency of Indonesia?
    Answer:- Rupiah.
  4. Where is the headquarter of United Nations Populations Fund (UNFPA) located?
    Answer:-New York, United States.
  5. Vembanad is the longest lake in India. It also is the largest lake of the state of __
    Answer:-Kerala.
  6. FICCI is the largest, oldest and the apex business organisation in India headquartered at__________
    Answer:-New Delhi.
  7. The European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) is a global financial organization based in_______
    Answer:- London, UK.
  8. The Kamarajar Port Limited is located at?
    Answer:-Chennai.
  9. Which company is not a Maharatna company?
    Answer:-HPCL.
  10. The Malai Mahadeshwara Wild Life Sanctuary is situated in which state?
    Answer:-Karnataka.
  11. Ngultrum is the basic monetary unit of which country?
    Answer:-Bhutan.
    Explanation: Capital: Thimphu .
  12. Riga is the capital of which country?
    Answer:-Latvia.
  13. The Administrator of Chandigarh is_____________
    Answer:-V.P. Singh Badnore .
  14. The Sikka Thermal Power Station is located in the state of_________
    Answer:-Gujarat.
  15. The World Wide Fund for Nature (WWF) is located at___________
    Answer:-Gland, Switzerland.
  16. Pandoh Dam is located in which state?
    Answer:-Himachal Pradesh.
    Explanation: Built across Beas River .
  17. Who is the Minister of State in the Ministry of Tourism?
    Answer:- Alphons Kannanthanam.
  18. Shri Biplab Kumar Deb is the 10th Chief Minister of which North Eastern state?
    Answer:-Tripura.
    Explanation: Governor: Shri Kaptan Singh Solanki.
  19. World Ozone Day is an annual event observed worldwide on_______________
    Answer:-September 16.
  20. The G. M. C. Balayogi Athletic Stadium is located in which city?
    Answer:-Hyderabad.
  21. Name the Head of the UN Women.
    Answer:- Phumzile Mlambo-Ngcuka.
  22. Name the winner of the British GP 2018
    Answer:-Sebastian Vettel.
  23. The Governor of Arunachal Pradesh is____________
    Answer:-B. D. Mishra.
  24. Who is the head of the Insurance Regulatory and Development Authority of India (IRDAI)?
    Answer:-Subhash Chandra Khuntia.
  25. Majuli national parks is located in which state ?
    Answer:-Assam.
  26. Asian Infrastructure Investment Bank (AIIB) is headquartered at _
    Answer:-Beijing, China.
  27. What is the constituency of the Minister of Drinking Water & Sanitation?
    Answer:-Jhansi, Uttar Pradesh.
    Ramparts_of_Jhansi_Fort,current affairs 2020.
  28. V.O.Chidambaranar Port is situated in which state?
    Answer:-Tamil Nadu.
    Explanation: V.O.Chidambaranar Port was formerly known as Tuticorin Port.
  29. Kushok Bakula Rimpochhe Airport is in which place of India ?
    Answer:- Ladakh .
  30. In 305 BC, which Maurya ruler defeated Alexander’s general Seleucus Nicator and received the territories of Kabul and Balochistan?
    Answer:-Chandragupta Maurya.
    Chandragupt Muarya birla mandir,Current affairs 2020.
  31. Name the winner of Canadian GP 2018
    Answer:- Sebastian Vettel .
  32. The Khirganga National Park is situated in __
    Answer:- Himachal Pradesh.
  33. Mopa Airport is located in the state of____________
    Answer:- Goa.
  34. The United Nations Education Scientific & Cultural Organisation (UNESCO) is based in__________
    Answer:- Paris, France.
  35. The Raichur Super Thermal Power Station is based in which state?
    Answer:- Karnataka .
  36. The Satindra Mohan Dev Stadium is situated in which Indian state?
    Answer:- Assam .
  37. The European Bank for Reconstruction and Development (EBRD) is located at_____________
    Answer:- London, United Kingdom.
  38. The Koyana Wild Life Sanctuary is located in_________
    Answer:- Maharashtra.
  39. Who is the Chief Minister of Meghalaya?
    Answer:- Conrad Sangma.
  40. Bucharest is the capital of __
    Answer:- Romania.
  41. Baby Rani Maurya is the incumbent Governor of which state?
    Answer:- Uttarakhand .
  42. The Nizam Sagar Dam is located in which state?
    Answer:- Telangana.
  43. Where is the headquarter of India Post Payments Bank LTD located?
    Answer:- New Delhi.
  44. What is the currency of Uzbekistan?
    Answer:- Som .
  45. Bhagalpur is a city in Bihar. It is based along the banks of the River __
    Answer:- Ganga .
  46. What situations can suspend some of the Fundamental Rights?.
    Answer:- During a national emergency .
  47. Who founded the Slave Dynasty In 1206, in India ?.
    Answer:-Qutub al-Dīn Aibak.
  48. Acute lead poisoning is also known as?
    Answer:- Plumbism.
  49. A tree’s age can be found by ?
    Answer:- Counting the number of annual rings.
  50. The “Supply generates its own desire” statement is popularly called?
    Answer:- Say’s Law.
  51. In Parliament of India Upper House is known as ?
    Answer:-Rajya Sabha.
    Rajya Sabha Bhavan,Currentaffairs2020.com.
  52. Idukki Dam is built across in which river in Kerala ?
    Answer:-Periyar River .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »