Dear great Ambitionist , We helps you for every competitive exam . Reasoning is an important part of Competitive Exam . Thank’s for coming our website ,in our website there are different types of sections like {Current Affairs, Reasoning ,General Knowledge (GK) Videos in that we also shared different types of Questions set or many more in our website .Current Affairs 2020- 15 Alphabet Sequence Questions.

Topic:- Current Affairs 2020- 15 Alphabet Sequence Questions. (Logical Reasoning).
No.of Questions:- 15.

1. Find the letter in the 11th position when the alphabets are written in alphabetical order from the right
Answer:-P
Explanation:-Z Y X W V U T S R Q P O N M L K J I H G F E D C B A

2. Find the letter in the 11th position when the alphabets are written in alphabetical order
 Answer:-K.
Explanation:-
Z Y X W V U T S R Q P O N M L K J I H G F E D C B A

3. Find the letter in the 10th position when the alphabets are written in reverse alphabetical order from the right
Answer:-J
Explanation:-Z Y X W V U T S R Q P O N M L K J I H G F E D C B A

4. Find the letter in the 11th position when the alphabets are written in reverse alphabetical order from the right 
Answer:-K
Explanation:-Z Y X W V U T S R Q P O N M L K J I H G F E D C B A ,
K is 11th position.

5. Find the letter in the 8th position when the alphabets are written in alphabetical order from the right
Answer:- S
Explanation:-Z Y X W V U T S R Q P O N M L K J I H G F E D C B A

6. ab __ d __ aaba __ na _ badna _ b 
Answer:-andaa
Explanation:-The series is abadna/abadna/abadna/ab. The pattern ‘abadna’ is repeated.

7. cccbb _ aa _ cc _ bbbaa _ c
Answer:-baca
Explanation:-The series is ccc bbb aaa/ccc bbb aaa/c. The pattern ccc bbb aaa is repeated.

8. C4X, F9U, 116R, ?
Answer:-Y88B
Explanation:-The first letter moves two steps forward. The last letter moves one steps backward. The number series runs as follows : 1 x 1 + 1 = 2 2 x 2 + 2 = 6 6 x 3 + 3 = 21 21 x 4 + 4 = 88.

9. D-4, F-6, H-8, J-10, ?, ?
Answer:- L-12, N-14
Explanation:-The letters are alternate and the numbers indicate their position in the alphabet from the beginning.

10. – bc – – b – aabc

 Answer:-acac

Explanation:-The series is abc/cab/bca/abc. The letters are in cyclic order
acac is missing sequence.

11. _ nmmn _ mmnn _ mnnm _ 
Answer:-nnmm
Explanation:-The series is nnmm/nnmm/nnmm/nnmm. The pattern ‘nnmm’ is repeated.

12. a _ ba _ b _ b _ a _ b
Answer:-bbabb
Explanation:-The series is abb/abb/abb/abb. The pattern ‘abb’ is repeated.

13. bca_b_aabc _a_caa 
Answer:-acab
Explanation:-The series is bcaa/bcaa/bcaa/bcaa. The pattern ‘bcaa’ is repeated.
acab is missing sequence.

14. adb_ac_da_cddcb_dbc_cbda
Answer:-cbbaa
Explanation:-The series is adbcacbdabcddcbadbcacbda.

15. ba_ba_bac_acb_cbac 
Answer:-ccba
Explanation:-The series is bac/bac/bac/bac/bac/bac. The pattern bac is repeated.
ccba is a missing sequence.



Thanks’ for coming our website & reading our contain, Stay with Currentaffairs2020.com for more contain, in our website there are different types of sections like {Current Affairs, Reasoning ,General Knowledge (GK) Videos in that we also shared different types of Questions set or many more in our website ,our website gives you many knowledge for your career ,Always stay with Currentaffairs2020.com.



1 Comment

Pooja · October 2, 2019 at 9:33 pm

Best content . And in it I will get more information

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »