Current affairs 2020   ,Static GK Based Question : Static GK is an important part of Current Affairs Section of Banking and Insurance Exam. Thank’s for coming our website ,in our website there are different types of sections like {Current Affairs, Reasoning ,General Knowledge (GK) Videos in this we also shared different types of Questions set or many more in our website} ,Static GK Based Questions, Currentaffairs2020.com

Topic: Power Plants in India

Number of Questions: 15

Q 1:-Which of the following power plants is not located in Gujarat?Answer:- Korba Super Thermal Power Plant.
Explanation: Korba Super Thermal Power Plant is located in Chhattisgarh .

Q 2 :-The Koteshwar Dam is situated along which river?
Answer:- Bhagirathi.
Explanation: It is situated in Uttarakhand.

Static GK based questions, GK Questions,Currentaffairs2020.com

Static GK based questions, GK Questions,Currentaffairs2020.com

Q 3:-The Kakatiya Thermal Power Station is located in___________
Answer:-Telangana.

Q 4:-The Loktak Hydro Electric Power plant is in_____________
Answer:-Manipur.{Explanation: It is located along the River Leimtak}.

Q 5:-Narora Nuclear Power plant is in the state of_____________
Answer:-Uttar Pradesh.

Current affairs 2020,Static Gk  Based Questions ,Currentaffairs2020.com

Current affairs 2020,Static Gk Based Questions ,Currentaffairs2020.com

Q 6:-The Kahalgaon Super Thermal Power Station is located in which state?
Answer:-Bihar.   {Explanation:It is a coal based Thermal Power Station located in Kahalgaon in Bhagalpur district of Bihar .}

Q 7:-The Balimela Hydro Electric Power plant is located in _____________
Answer:-Odisha.

Q 8:-Which of the given power plant is in Maharashtra?
Answer:-Koyna Hydro Electric Power plant.

Q 9:-The Simhadri Super Thermal Power Station is located in the state of____________
Answer:-Andhra Pradesh.{ Explanation: It is is a coal-fired power plant located in the outskirts of Visakhapatnam city}.

Q 10:-Rangit Hydro Electric Power plant is located in the state of_______________
Answer:-Sikkim.

Q 11:-The Bhusawal Thermal Power Station is situated in ________________
Answer:-Maharashtra.

Q 12:-Rawatbhatta Nuclear Power plant is located in __________
Answer:- Rajasthan.

Q 13:-Subarnarekha Hydro Electric Power plant is in which state?
Answer:-Jharkhand.

Q 14:-The Kalinadi Hydro Electric Power plant along the River Kalinadi is in which state?
Answer:-Karnataka.

Thanks’ for coming our website & reading our contain, Stay with Currentaffairs2020.com for more contain, in our website there are different types of sections like {Current Affairs, Reasoning ,General Knowledge (GK) Videos in that we also shared different types of Questions set or many more in our website ,our website gives you many knowledge for your career ,Always stay with Currentaffairs2020.com

Currentaffairs2020 a leading Job site for seek employment opportunities in both Private and Government sectors in India. Currentaffairs2020 has helped more  candidates to get their first job in leading companies across India.

Our team {Currentaffairs2020} work daily for finding daily new  questions for your preparations, In addition to providing industry leading recruitment updates, we also provide the best learning platform to clear any competitive exams conducted across India.


1 Comment

Pooja · October 9, 2019 at 9:59 pm

The thing which I aspect , I learn from this site

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »