Today Current Affairs Questions In Hindi & English

Dear reader’s, We (Current Affairs 2020) share-Today Current Affairs In Hindi, We share questions of 25-26 October 2019,We help you with every competitive examination. We’re posting Today Current Affairs Questions for you in Hindi & English and we’ll also be sharing more content for your information in the future.

Today Current Affairs Questions In Hindi.

Date :- 25-October-2019.

1.As per the relaxed fuel pump set-up criteria of the state , a  net price of _______ crore will be allowed to sell oil.

Answer:-Rs.250 crore.

2. BharatPe won the DigiDhan competition award in 2019.

Answer:- Fin-tech Award .

3. 92 ATVMs were installed at ____________ across  Mumbai,  Maharashtra.

 Answer:-  42  suburban stations .

4. Indo-Tibetan Border Police (ITBP) is one of the Central  Armed Forces (CAPF)bodies.

Answer:-5.

5.What is the rank of India in the Ease of Doing Business 2020 report of the World Bank?

Answer:-63rd.

6. Who was named as the SSC’s new president?

Answer:-Braj Raj Sharma.

7.What is the date of the 2019 World Day of Development Awareness (WDID)?

Answer:-24 October .

8.In the 2019 Melbourne Mercer international Pension Index (MMGPI) what’s India’s rank?

Answer:-32nd.

9. Minister of Defense Rajnath Singh has approved the supplying aged Open General Export Licenses (OGELs) for the export of sure elements / parts and therefore the transfer of technology to pick out countries inside the organization.

 Answer:-2.

10.Which State introduced the Sumangala Yojana Mukhya Mantri Kanya?

Answer:-Uttar Pradesh.

11.Who won the Udyog Rattan Award in 2019?

 Answer:-.Institute of Economic Studies.

12.Which one-touch ATVM railway area has started?

Answer:- Central Railway zone.

13.Who received the 2019 Udyog Rattan Award?

 Answer:-Anup Singh..

14.When was the formation of the Indo-Tibetan Border  Police (ITBP)?

Answer:-1962.

15.As per the government’s relaxed requirements for the construction of petrol pumps, retailers should set up 5% of maximum rural outlets within__________.

 Answer:-  five years .

16. ITBP recently celebrated the ___________Indo-Tibetan Border  Police (ITBP) Growing Day.

 Answer:-58th.

17.The Center approved the plan by Tamil Nadu to set up _____ new medical institutes.

 Answer:-6.

18. A loan agreement worth ____ to help smallholder farmers in the state was concluded by the Central Government, the Odisha State Government and the World Bank.

 Answer:-$65 million.

19.Which State has funded numerous projects of ABADHA?

 Answer:-Odisha.

20.What free info on the Police Organization for 2018?

Answer:-Ministry of Home affairs.

21.Where is the Ayurveda National Institute (NIA) located?

Answer:-Jaipur.

22.Who is the Leader of the National Highway Authority of India (NHAI)?

 Answer:-Sukhbir Singh Sandhu.

23.When in India is the national day of Ayurveda observed?

Answer:-25 October.

24.Who is the chairman of India’s Airport Authority (AAI)?

 Answer:-Arvind Singh.

25.When the Ayurveda National Day was first celebrated by the Ayurveda Ministry?

Answer:-2016.

.

Today Current Affairs Questions of 26 October 2019

1.Who shall be appointed as AAI Chairman?

 Answer:-Arvind Singh.

2.What inaugurates the Golden day of remembrance of the Vishwa Shanti Stupa in Rajgir?

 Answer:-Shri Ram Nath Kovind .

3. Would you like to offer 75% subsidies to food processing industries in the North-East states?

Answer:-75 .

4. President Ram Nath Kovind inaugurates the Vishwa Shanti Stupa Golden Jubilee in___ .

Answer:-Rajgir.

5.Who has been appointed Ambassador of India to Iraq?

Answer:-Birender Singh Yadav.

6.Odisha govt inks LOU for drink from tap mission with ___________?

Answer:-UNICEF.

7.Indians will No Longer Require Visas To Visit____________?

 Answer:-Brazil.

8.Who was awarded the Sakharov Prize?

 Answer:-Jailed Uyghur.

9.Who was appointed India’s ambassador to Iraq?

 Answer:-Birender Singh Yadav.

10.Chenani Nashari Tunnel renamed after _________________?

 Answer:-Dr Syama Prasad Mookerjee.

3 thoughts on “Today Current Affairs Questions In Hindi & English

  • November 14, 2019 at 3:53 pm
    Permalink

    👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌👌

    Reply
  • November 14, 2019 at 3:58 pm
    Permalink

    Suprb..👌👌👌👌👌

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Translate »